[Solved] MACBOOK PRO A1278 NAK PERFORMANCE LAJU UNTUK BUAT EDITING | REPAIR LAPTOP PUCHONG

By okcssk In APPLE No comments
Kedai Repair Laptop Puchong OKCS Repair Macbook Pro A1278 Tukar HDD kepada SSD Dan Tambah RAM

Encik Abd Halim datang ke OKCS Seri Kembangan untuk lajukan  Macbook Pro A1278 untuk buat editing. Katanya macbook  sangat slow untuk buat kerja-kerja editing. Sebab nak pakai cepat, beliau terus google mana-mana kedai repair laptop Puchong dan terjumpalah OKCS Seri Kembangan.

Technician kami di OKCS Seri Kembangan terus diagnose Macbook Pro A1278 untuk buat editing beliau. Setelah pihak kami periksa, macbook ni macbook lama dan perlu tukar HDD kepada SSD dan tambah RAM. Hanya dua perkara ini sahaja boleh lajukan macbook beliau.

Nak tukar HDD kepada SSD dan tambah RAM  tidak mengambil masa yang lama, lebih kurang sejam sahaja kalau tiada masalah lain. Alang-alang dah buka macbook, kami buat free servis untuk beliau. Cuci habuk dan tukar thermal paste.

Memang ramai yang dah tukar HDD kepada SSD dan tambah RAM dengan kami. Macbook Pro A1278 untuk buat editing atau lain-lain kerosakan juga telah banyak dibaiki seperti repair motherboard sebab tak boleh on. Owner Macbook Pro A1278 untuk buat editing  itu sangatlah gembira kerana selepas ini tiada lagi masalah untuk beliau membuat kerja.

Ada Macbook Pro A1278 untuk buat editing?

BAGAIMANA UNTUK MENGHUBUNGI KAMI? 

Bagi yang berada di kawasan Kuala Lumpur dan Selangor
 
Atau yang berada di SERI KEMBANGAN
 
📲Whatsapp direct guna link ni >>>  
 
 
📲Saya akan utamakan anda yang wasap direct saya
 
📱Hotline :  0199169165