REPAIR SPEAKER PUCHONG | OKCS SERI KEMBANGAN

By okcssk In SPAREPART No comments
REPAIR-LAPTOP-MACBOOK-PUCHONG-SERDANG-BALAKONG-PUTRAJAYA

Fungsi speaker adalah untuk mengeluarkan bunyi dari PC/laptop. Contoh, bila korang tengok movie atau dengar lagu, speaker tu la yg keluarkan segala bunyi yang korang dengar.

Untuk siapa yang biasa guna PC/laptop nih bila speaker korang ada masalah korang memang boleh bezakan macam mana ketara bunyi dia, contohnya macam bunyi pecah tu . Korang jadi x puas dengan bunyi yang dihasilkan dari PC/laptop korang tu.

Sebab kenapa speaker boleh rosak nih of course salah satu sebabnya PC/laptop korang tu dah lama. Then, sebab korang selalu buka volume speaker tu sampai ke tahap maximum. Admin paham sesetengah orang memang suka buka volume kuat2 sebab konon2 lagi feel la gitu sebab admin pun macam tu juga.heheh

Satu lagi kes yg selalu admin dengar, speaker langsung x keluarkan apa2 bunyi. So, korang kena check sound card sengan sound drivers dalam PC/laptop korang sebab boleh jadi problem kat situ jugak.

Sebab masalah speaker nih selalu sangat jadi, admin nak bagitau cara nak baiki masalah tu.

Buka control panel > pilih hardware and sound > klik device manager > klik sound video and game > klik device manager > Tukarkan bahagian disable ke enable

So, speaker PC/laptop korang akan berfungsi balik.

Kalau cara nih x berjaya, cuba try dengar sound guna headphone atau earphone. Kalau still x boleh dengar jugak, memang kena hantar pi kedai la jawabnya. Tak pun korang boleh try guna speaker yg guna usb tu.

Sekian untuk entry kali ini. Sekian.

BAGAIMANA UNTUK MENGHUBUNGI KAMI? 

Bagi yang berada di kawasan Kuala Lumpur dan Selangor
 
Atau yang berada di SERI KEMBANGAN
 
📲Whatsapp direct guna link ni >>>  
 
 
📲Saya akan utamakan anda yang wasap direct saya
 
📱Hotline :  0199169165